Veelgestelde
vragen

Heb jij een vraag over vintastic? Bekijk dan de veel gestelde vragen hieronder. Vind je het antwoord niet? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. We helpen je graag verder!

De basis van vintastic is natuurlijk schoonmaakazijn, maar bestaat er ook niet-natuurlijke schoonmaakazijn?

Jazeker, bestaat dat! Niet-natuurlijke schoonmaakzijn is een restproduct van fossiele brandstof en is dus synthetisch. Terwijl natuurlijk schoonmaakzijn door ons wordt gemaakt uit suikerriet of suikerbiet. Brouwen noemen we dat fermentatieproces van natuurlijk schoonmaakazijn, waarbij we met behulp van de azijnzuurbacterie en zuurstof natuurazijn maken.

Er staat een logo op de producten, wat betekent dit?

Dit AISE-logo verwijst naar de Europese club van zeep, was/reinigingsmiddelen en onderhoudsproducten, die er zich hard voor maakt om duurzamer te produceren en te consumeren. Dit is ook wat wij nastreven.

AISE-logo

Mijn fles vintastic is leeg, wat moet ik er nu mee doen?

Een lege vintastic verpakking kan bij het PMD-afval (plastic, metaal en drankkarton), waardoor de recyclecirkel wordt gesloten (want onze verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled PET-materiaal).

Er staat op de verpakking dat de fles recyclebaar is, wat betekent dit?

Onze flessen zijn gemaakt van gerecycled PET-materiaal. Ze zijn ongekleurd en bevatten geen verstorende stoffen (zoals metaal of siliconen) voor de recycle-industrie. Hierdoor zijn onze verpakkingen op hun beurt ook weer eenvoudig te recyclen.

Wat is gerecycled PET materiaal?

Gerecycled PET-materiaal is materiaal dat terugkomt uit de recycleketen. Dit in tegenstelling tot niet-gerecycled PET-materiaal (zogenaamd virgin PET) dat wordt geproduceerd uit aardolie en dus niet uit de recycleketen afkomstig is.

Zitten er schadelijke stoffen in de vintastic producten?

Nee, vintastic is gemaakt van minimaal 95% hernieuwbare grondstoffen en bevat geen schadelijke stoffen. Je ziet op de verpakking dan ook geen gevarenlogo’s staan.

Wat wordt er bedoeld met natuurlijke oorsprong van ingrediënten?

De basis van vintastic is natuurlijk schoonmaakzijn, door ons in een fermentatieproces gebrouwen uit suikerriet of suikerbiet, twee natuurlijke producten.

Waarom kan ik vintastic beter niet gebruiken op kalkhoudende oppervlakken?

vintastic heeft een ontkalkende werking en is dus bij uitstek geschikt om kalkaanslag te verwijderen. Bij gebruik op kalkhoudende materialen, een natuurstenen aanrechtblad bijvoorbeeld, is het af te raden om te gebruiken.

Waarom staat er een ‘buiten bereik van kinderen-logo’ op de verpakkingen?

Al is natuurlijk schoonmaakazijn van natuurlijke oorsprong, het blijft niet de bedoeling om deze stoffen binnen te krijgen. Daarom is het altijd verstandig om schoonmaakproducten buiten bereik van kinderen te houden.

Burg Group